Te Re O Kawharu, Grey Lynn School

Te Re O Kawharu, Grey Lynn School

We were brought on board in late 2013 to look at roll growth within the school. This led to a prolonged phase of master planning, as part of the Western Bays cluster to reach the roll targets that the MOE had predicted for the schools in the area. Originally adding a couple of classes to the site the final master plan for the school involved a three/two storey building containing flexible learning spaces (the equivalent of 18 classrooms), library/resource area, making space, and administration. The building runs along the eastern boundary of the property, opening up the to the outdoor play spaces.
In addition to this, a new school hall and music room has been designed which is connected via a lobby space to administration.

Each of the learning spaces include a larger and smaller flexible space which connect via a presentation space. Each floor has access to outdoor learning areas, library, making space, and administration/staff room.

The school is pleased with the integrated design of the classrooms, administration, and multi-purpose space which takes advantage of the topography to create a single building which connects the various levels of the site and opens up a significant play area for the schools increased roll.

  • Date
  • Tags Education

Related Projects